Tavaly a Kolozsvári Magyar Diákszövetség (KMDSZ) a kilencvenes évektől a napjainkig repített el minket, mindenkiben előhozva az édes nosztalgikus érzést. Idén is utazunk, bár idén nem az időben, hanem a világ körül.

Újra itt a május, ami immár 26. éve azt jelenti, hogy itt vannak a KMDSZ Diáknapok. Az idei téma egy hatalmas világkörüli utazás, amin együtt vesz részt a száznál több szervező, és a közel ötezer megmozgatott egyetemista.

A „Diáknapok Around the World” téma már néhány hónapja ismert a köztudatban, ez az idő pedig elég volt arra, hogy eljusson a Diáknapok híre a világ különböző pontjaira. A szervezők rengeteg olyan fotót kaptak a csapatoktól, amin a világ eldugott pontjain pózolnak a csapatuk felsőjében vagy ragasztanak matricákat adott helyekre a résztvevők. Így történt az, hogy a Diáknapok már bejárta Európát, de megfordult az amerikai kontinensen, Afrikában és Ázsiában is.

A csapatok természetesen utazás mellett már javában készülnek a diáknapokra. 55 35-38 fős csapat gyűlt össze, ők pedig 18 klánt alkotnak. Az általuk szervezett bulik már lezajlottak, és mind elmentek összerázó hétvégére, hogy még jobban összeszokjanak. Megkapták már a feladataikat is a szervezőktől, kiknek a koordinátora, vagyis a rendezvény főszervezője, akárcsak tavaly Sipos Dóra-Viola, a KMDSZ programokért felelős vezetőtanács tagja.

Május 8-12. között Törökvágásé a főszerep. Öt éjszakán át gondoskodnak bulikról a szervezők. Szerdán a Bagossy Brothers Company lép fel, majd Thomas PCZ & C.A. Strings és a Drop the Cheese, csütörtökön What the funk Thursday retro buli lesz Mini, NRB & George zenéjével, pénteken, idén először mutatják be a The Diáknapok Show-t, DJ Shiver-rel, Bobby Skolo-val és Steve Lawrence-szel, szombaton Pikowatt Night lesz DJ Picivel, vasárnap pedig fellép itthon is az USNK, őket követi majd Otto Fischer és Azteca.

A bulikra az elővételes bérlet online és a KMDSZ irodában kapható, A kártyával 90 lej, A kártya nélkül 100 lej, május 5-ig. Utána A kártyával 100 lejbe, A kártya nélkül pedig 120 lejbe fog kerülni a bérlet. Napijegyek csak helyszínen kaphatóak majd, szerdán és pénteken 30 lej, a többi napon 25 lejbe fognak majd kerülni.